Van Hout over Del Piero: "Heb met heel wat goede spelers gevoetbald, maar hij is de beste"

Geoffrey Rockele
| 0 reacties
Van Hout over Del Piero: "Heb met heel wat goede spelers gevoetbald, maar hij is de beste"
Foto: © SC

Doelman Kristof Van Hout speelt volgend seizoen opnieuw in de Jupiler Pro League. De doelman van 2,08 meter verdedigt dan het doel van Westerlo. Onze collega's van Walfoot hadden een gesprek met hem over zijn avontuur in India.

Daar was hij de doelman van Dehli Dynamos, de ploeg van onder andere Alessandro Del Piero. “Voor ons was Del Piero een speler zoals alle anderen en lag hij erg goed in de groep. Ik heb het geluk gehad om met heel wat goede voetballers te spelen, maar hij is de beste", aldus de goalie tegen Walfoot.be.

Het was dankzij de huidige Westerlo-coach dat Van Hout in India terechtkwam. “Harm Van Veldhoven wist dat ik vrij was op dat moment. Hij heeft me erover aangesproken. Daarna had ik contacten met de club en zij gaven aan dat ze me absoluut erbij wilden hebben.”

Enorm potentieel

Ook over het niveau van de competitie is Van Hout positief. “Het is een nieuwe competitie met veel ambitie en een enorm potentieel. Het niveau is degelijk te noemen.”

De boomlange doelman voelde zich bovendien onmiddellijk thuis. “Ik werd erg goed ontvangen. De mensen van de club waren meteen vriendelijk en deden  alles wat ze konden om ons een plezier te doen.”

30 000 supporters

Hoewel de competitie nog in zijn kinderschoenen staat, mocht Van Hout niet klagen over de supportersaantallen. “Cricket staat uiteraard op één hier. Maar hoewel het een nieuwe competitie is, speelden we toch voor 30 000 supporters. Het geeft aan dat de sport leeft.”

Ondanks het voetbalplezier, zag de doelman ook heel wat armoede op straat. “In India zijn er veel armen, maar ook heel wat rijken.  Er heerst een grote armoede.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties