Fellaini oprecht: "Ik heb geweend toen Moyes ontslagen werd"

bart ver elst
| 6 reacties
Fellaini oprecht: "Ik heb geweend toen Moyes ontslagen werd"
Foto: © SC

Marouane Fellaini verhuisde twee jaar geleden voor een bedrag van ongeveer 35 miljoen euro van Everton naar Manchester United. Zijn toenmalige Everton-coach David Moyes ging bij United Sir Alex Ferguson opvolgen en wou zijn Everton- poulain er maar al te graag bij.

Marouane Fellaini verhuisde twee jaar geleden voor een bedrag van ongeveer 35 miljoen euro van Everton naar Manchester United. Zijn toenmalige coach David Moyes ging bij United Sir Alex Ferguson opvolgen en wou zijn Everton-poulain er maar al te graag bij. 

Na teleurstellende resultaten besliste de clubleiding om na 10 maanden de samenwerking met Moyes stop te zetten. "Ik was triest toen ik het nieuws hoorde", aldus Fellaini. "Na een nederlaag tegen Everton hoorden we geruchten op de radio en op televisie dat Moyes ontslagen zou worden."

"De volgende dag kwam ik op de club aan en zag ik hem in zijn kostuum staan. Toen wist ik dat het verhaal gedaan was. Nadat ik gegeten had, vertelde hij me het nieuws in zijn bureau. Er kwamen tranen aan te pas, want ik heb 6 jaar met hem samengewerkt", zegt Fellaini aan So Foot.

Ik werd het slachtoffer van de slechte resultaten

Het eerste seizoen van Fellaini in Manchester was niet goed. "Tijdens mijn eerste seizoen presteerde de hele ploeg niet goed en werd ik het slachtoffer daarvan. Ik wist dat het onder van Gaal moeilijk zou worden want ik was de zondebok van het seizoen voordien", aldus de Rode Duivel.

"Ik heb toch besloten om te blijven omdat ik niks te verliezen had. Ik had een gesprek met van Gaal na mijn terugkeer van het WK. Hij vertelde me dat ik mezelf moest bewijzen omdat er veel spelers op mijn positie waren. Na enkele trainingen zat het gevoel opnieuw goed", besluit Fellaini. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties