Wereldtopper looft John van den Brom: "Ik ben verbaasd"

Tom Stroobants
| 4 reacties
Wereldtopper looft John van den Brom: "Ik ben verbaasd"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

John van den Brom krijgt heel wat complimenten voor het behalen van het rechtstreekse ticket voor de Europa League. En niet van de minsten. Marco Van Basten steekt zijn appreciatie niet onder stoelen of banken. "Ik ben enorm verbaasd."

Van den Brom nam eind september het roer over bij AZ Alkmaar. De ex-trainer van Anderlecht leverde er de voorbije maanden prima werk, met afgelopen weekend een ticket voor de groepsfase van de Europa League als kers op de taart.

Marco Van Basten begon het seizoen als hoofdcoach van AZ, maar moest omwille van gezondheidsproblemen een stap opzij zetten. Uiteindelijk werd hij assistent van van den Brom, en hij heeft veel respect voor zijn werk. "Ik vind het verbazend dat we derde zijn geworden", vertelt Van Basten aan RTV Noord-Holland.

Ik hoop dat ik zelf ook mijn aandeel heb gehad

"Onze selectie is minder dan die van enkele clubs die onder ons geëindigd zijn, vind ik. Wat dat betreft hebben we dus goed werk geleverd", looft de ex-international van Nederland de 48-jarige tainer. Want het liep niet zo goed voor de aanstelling van van den Brom.

"John was meteen al een belangrijke factor met de rust die hij uitstraalde. Hij kan goed met mensen omgaan en heeft toen de hele boel goed bij elkaar gehouden." Maar zelf heeft Van Basten natuurlijk ook meegeholpen aan de prima prestaties. "Ik hoop dat ik mijn aandeel heb gehad in het kampioenschap", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties