De straffe opmars van Barcelona: van trouble naar treble
De Wit Bram
| 5 reacties
De straffe opmars van Barcelona: van trouble naar treble
Foto: © photonews

Barcelona ging afgelopen weekend met 0-1 winnen op het veld van Atlético Madrid en mocht zo haar 23e landstitel vieren. De ploeg van Luis Enrique speelt al maanden op een erg hoog niveau, maar toch zag het er even niet goed uit voor de 'Blaugrana'.

Even terug naar 4 januari van dit jaar. Barcelona, met Messi op de bank, verliest van Real Sociedad (1-0) en staat 4 punten achter op Real Madrid. In de week die volgt wordt sportief directeur Andoni Zubizarreta ontslagen en ook Carles Puyol verlaat de club. Het rommelt bij de Catalaanse club.

Messi miste de dag na de wedstrijd op Sociedad de enige training die open was voor de fans wegens buikgriep. Net op dat moment verschijnt er een interview waarin Xavi Hérnandez vertelt dat buikgriep in het voetbal vaak als excuus gebruikt wordt wanneer er iets anders mis is.

Cirkel is rond

“Alleen winnen brengt rust”, zei Enrique toen en hij kreeg gelijk. Een week later wint Barcelona met 3-1 van Atlético Madrid na doelpunten van Messi, Suarez en Neymar, de eerste keer dat het drietal in eenzelfde wedstrijd scoort. Het is de match van de wederopstanding, zo blijkt.

Barça pakt vervolgens 52 op 57 (!) in de Primera Division en speelt kampioen op het veld van, jawel, Atlético Madrid. Dat noemen ze dan het cirkeltje rond maken én tegelijk revanche nemen voor afgelopen seizoen: toen mocht Atlético de Spaanse titel vieren na een 1-1 gelijkspel in Camp Nou.

Nog 2 keer winnen

De Spaanse topclub heeft nu nog twee finales op het programma staan. Op 30 mei is er de bekerfinale tegen Athletic Bilbao en een week later staat de finale van de Champions League op het menu tegen Juventus. Barcelona staat dus op 2 zeges van een nieuwe treble.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Primera Division

Nieuwste reacties