Beerschot-Wilrijk is rond met huiswerk: rechtsachter op komst

Beerschot-Wilrijk is rond met huiswerk: rechtsachter op komst
Foto: © SC

Volg Beerschot nu via WhatsApp!

Beerschot-Wilrijk is zo goed als rond met zijn huiswerk. Enkel als er nog een serieuze opportuniteit uit de kast valt, zal de kersverse derdeklasser nog een inspanning doen.

De laatste aankomende transfer is die van een rechtsachter. "We zijn er al mee rond, maar we hebben het nog niet aangekondigd. Nog even geduld", laat trainer Urbain Spaenhoven weten. "Hij komt van een tweedeklasser. We hadden daar ook nood aan, want we zijn drie verdedigers kwijtgeraakt."

Herrera is nog out tot november

Vandaag kondigden de Antwerpenaren ook de komst van Jimmy Fockaert aan. Hij komt over van derdeklasser Cappellen. "Jimmy is een type dat we in onze kern nog niet hadden. Hij speelt heel sober, maar hoe dichter bij de goal, hoe gevaarlijker. Hij is complementair met Dyron Daal, die het meer van de actie moet hebben", vertelt Spaenhoven.

Maar met Munoz Herrera heeft Beerschot-Wilrijk nog een vlot scorende spits rondlopen die volgend seizoen zijn wederoptreden moet maken. "Ja, maar dat is toch voor eind oktober, begin november", geeft Spaenhoven aan. "En je weet hoe het is. Als die dan na drie weken nog zijn niveau niet haalt, beginnen de fans te morren."

Ruben Smet jaartje naar Berchem

"We moeten voldoende scorend vermogen hebben, want in derde klasse zal het niet anders zijn dan in vierde. Iedereen zal tegen ons een hoger rendement halen. We hebben vorig seizoen wel drie keer gewonnen tegen derdeklassers, maar in de competitie zal dat nog iets anders zijn."

Daarnaast laten ze doelman Ruben Smet voor een jaartje naar Berchem Sport vertrekken. "Ruben heeft bijna twee jaar niet gespeeld door blessures. Hij is een klassedoelman, maar moet nu spelen. We hebben Franck Nkela nog en die gaat ook zijn kans krijgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties