Fans Barça en Juve blikken vooruit: "We schatten de kansen op 65-35"

Fans Barça en Juve blikken vooruit: "We schatten de kansen op 65-35"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met Juventus versus Barcelona staan morgen twee historische ploegen tegenover elkaar in de finale van de Champions League. Voetbalkrant.com snoof bij de Belgische fanclubs van de twee grootmachten de spanning op.

De Catalanen beginnen morgen in Berlijn als favoriet aan de finale. "Ik heb al een heel seizoen een goed gevoel", opent Toni Freire van Penya Fanatiek.

"We schatten de kansen op 65 procent voor Barcelona en 35 voor Juventus", erkent ook Paolo Bruno van Juventus Club Gaetano Scirea Genk. "In het voetbal moet je realistisch blijven. Barcelona is op dit moment op papier sterker. Ik vertrek liever niet als favoriet. Dan ben je scherper.

Italiaanse ploegen zijn altijd gevaarlijk

De Blaugrana mag dan wel de beste kansen hebben, de Oude Dame maakte indruk tegen Real Madrid. "In één wedstrijd kan alles gebeuren", aldus Freire. "In '94 was Barça topfavoriet tegen AC Milan, maar werd het wel weggespeeld met 4-0. Italiaanse ploegen zijn altijd gevaarlijk."

"De stunt tegen Real heeft ons vertrouwen gegeven", pikt Bruno in. "Ik zeg 1-0 voor Juventus. We gaan counteren met de snelheid van Tevez en Morata. Marchisio maakt uiteindelijk de goal." "Neem voor mij maar 0-3 dan. Ik pak altijd hetzelfde", besluit Freire met de kwinkslag. (DG)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties