Copa América: Deze toppers zijn jammer genoeg niet van de partij

Martijn Goethals
| 2 reacties
Copa América: Deze toppers zijn jammer genoeg niet van de partij
Foto: © SC

Afgelopen nacht begon in Chili al de 44e Copa América. Sterren als Neymar, Messi en Falcao ontbreken uiteraard niet op het appel. Jammer genoeg zal dit sterke elftal alvast niet schitteren tijdens het toernooi.

Doelman: Guillermo Ochoa

In het doel van onze onfortuinlijke 3-4-3 staat Ochoa. Vorig jaar was hij nog een van de sterren op het WK in Brazilië. Dit jaar wordt de doelman van Málaga gespaard voor de Gold Cup waaraan Mexico begin volgende maand deelneemt.

 

Rechtsachter: Antonio Valencia

Valencia knokte zich afgelopen seizoen naar een basisplaats als rechtsachter bij Manchester United. Maar door een enkelblessure zal Ecuador het zonder hem moeten rooien.

 

Centrale verdediger: Dante

Dunga, de Braziliaanse bondscoach, selecteerde de ex-speler van o.a. Standard en Charleroi simpelweg niet. Geen verrassing, de krullenbol speelde geen topseizoen en tijdens de 7-1 pandoering tegen Duitsland op het WK was hij een van de grote schuldigen.

 

Linksachter: Marcelo

Wie Dunga liever wel had meegenomen, is uiteraard linksback Marcelo. Hij blesseerde zich op het einde van het seizoen bij Real Madrid aan de rug en moet forfait geven voor het toernooi.

 

Rechtervleugel: Oscar

Nog meer blessureleed voor Brazilië. Ook Oscar kwam niet ongedeerd uit het afgelopen seizoen. Een dijblessure houdt hem weg van de Copa América.

 

Centrale middenvelder: Fredy Guarin 

Titelkandidaat Colombia moet ook een belangrijke speler missen. Fredy Guarin speelde bij een matig Inter Milan een relatief degelijk seizoen maar liep op het einde ervan een blessure op aan de hamstrings. Resultaat: geen Copa voor Fredy.

 

Centrale middenvelder: Luiz Gustavo

De waslijst aan blessures bij Brazilië werd met het verdwijnen van Luiz Gustavo nog een beetje langer. De teamgenoot van Kevin De Bruyne blesseerde zich tijdens de finale van de Duitse beker aan zijn knie.

 

Linkervleugel: Felipe Anderson

De Braziliaans winger speelde een fantastisch seizoen bij het Lazio van Luis Pedro Cavanda. Maar Dunga achtte hem nog niet rijp voor een groot toernooi en liet hem achter in Rome.

 

Spits: Paulo Dybala

Dat Paulo Dybala er deze maand niet bij is, is wellicht geen verrassing. De jonge Argentijn staat te boek als een toptalent en versierde dit jaar een transfer naar kampioen Juventus. Maar hij moet bij Argentinië voorlopig toppers als Messi, Tevez en Agüero voor zich dulden in de pikorde.  

Spits: Javier Hernandez

Ook Chicharito zal niet te bewonderen zijn tijdens de Copa América. De spits, die afgelopen seizoen op huurbasis voor Real Madrid speelde, krijgt net als Ochoa rust met het oog op de Gold Cup.

Spits: Luis Suarez

Maar de speler die we wellicht het meeste zullen missen is Luis Suárez. Hij is nog steeds geschorst nadat hij tijdens het WK zijn tanden in de nek van Chiellini stak. Aan Cavani dan maar om Uruguay op sleeptouw te nemen.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties