Premier League-coach haalt uit: "Mourinho wil altijd de eer opstrijken"

De Wit Bram
| 3 reacties
Premier League-coach haalt uit: "Mourinho wil altijd de eer opstrijken"
Foto: © photonews

José Mourinho schuwt de controverse niet en daardoor kan het al eens botsen met zijn collega-trainers. Dat hij niet door één deur kan met Arsenal-coach Arsène Wenger is ondertussen al algemeen bekend, maar ook Manuel Pellegrini (Manchester City) heeft geen hoge pet op van de Portugees.

Het nieuwe voetbalseizoen in Engeland is nog niet afgetrapt of de psychologische steekspellen beginnen al. In een interview met de Chileense krant El Mercurio liet de 61-jarige Pellegrini zich negatief uit over zijn bijna 10 jaar jongere collega.

“Mourinho wil altijd de eer opstrijken als hij wint, dat doe ik nooit. Toen ik de Premier League won (met Man City in 2013-2014, red.), zei ik niks. Ik heb geen probleem met hem, er is geen conflict tussen ons, maar we verschillen op alle vlakken”, zo vertelde de Chileense oefenmeester.

Het kleine Chelsea

Toen beide coaches afgelopen seizoen tegenover elkaar stonden in het Etihad Stadium (1-1 gelijkspel), laakte Pellegrini het verdedigende spel van The Blues. “Het leek op een wedstrijd tussen een groot team en een klein team dat enkel maar aan verdedigen dacht”, liet hij toen optekenen.

Mourinho had toen lak aan de woorden van de coach van The Citizens en wou er niet op reageren. Beide heren ontmoeten elkaar al op de tweede speeldag van de Premier League komend seizoen. Benieuwd of The Special One zijn tactiek zal aanpassen voor de verplaatsing naar Man City.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties