Vanderbiest: "Ook naar kracht en atletisch vermogen kijken"

Geoffrey Rockele
| 4 reacties
Vanderbiest: "Ook naar kracht en atletisch vermogen kijken"
Foto: © photonews

Frederik Vanderbiest begint dit seizoen aan een nieuw hoofdstuk bij Cercle Brugge. De gewezen trainer van KV Oostende ziet de tweede klasse niet als een stap terug, maar beseft wel dat er anders gevoetbald zal moeten worden.

“Iedereen weet dat ik voorstander ben van een 4-2-3-1 systeem, met één diepe spits en drie snelle jongens die het verschil kunnen maken er rond. We zijn daar nu op aan het trainen en bij momenten lukt dat al aardig. Dus daar gaan we verder op bouwen”, zegt de coach aan Voetbalkrant.com.

Maar ook de duelkracht wordt belangrijk. “Ik denk dat je nu vooral ook naar kracht en atletisch vermogen moet kijken. Het zal niet altijd op een mooi voetballende manier kunnen gebeuren, daarom hebben we er ook een paar stevige jongens die tweede klasse kennen bijgehaald.”

Over de spelersgroep die hij ter beschikking heeft is de coach best tevreden. “We zijn op dit moment met 26 spelers. Er zal misschien uitgaand nog iets gebeuren, maar we hebben nog tot 31 augustus dus we wachten rustig af”, besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties