Officieel: Monaco pakt uit met topransfer en heeft vervanger voor Carrasco beet

Timothy Collard
Timothy Collard
| 9 reacties
Officieel: Monaco pakt uit met topransfer en heeft vervanger voor Carrasco beet
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

We zijn tijdens deze transferperiode al verwend geweest op gebied van transfers. En nu doet ook AS Monaco zijn duit in het zakje. De Franse topclub liet maandagavond weten dat het Stephan El Shaarawy overneemt van AC Milan.

Er werd al enkele dagen flink gewag gemaakt van een overgang, maar het was nog even afwachten of Monaco ook effectief tot actie zou overgaan. Maar maandagavond was alles in kannen en kruiken en kondigde de club uit het prinsdom de komst van El Shaarawy aan.

De 22-jarige vleugelspeler wordt door Monaco voor één jaar gehuurd van Milan. Volgens Italiaanse media betalen de Fransen 3 miljoen euro voor de huurperiode. Willen ze El Shaarawy aan het einde van het seizoen definitief overnemen, dan komt daar vermoedelijk nog eens tussen de 13 en 16 miljoen euro bij.

Één topseizoen, daarna veel minder door blessure

El Shaarawy maakte vooral tijdens het seizoen 2012/2013 indruk bij De Rossoneri. De dribbelvaardige winger scoorde toen 16 doelpunten. Maar het daaropvolgende seizoen zag hij quasi volledig in rook opgaan door een blessure.

Afgelopen seizoen was het nog zoeken voor de Italiaan met Egyptische roots en dat tonen ook zijn statistieken aan. Hij scoorde slechts drie doelpunten in achttien wedstrijden. Ondanks alles ziet Monaco in El Shaarawy de gedroomde aanwinst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties