Reactie Supercup-reglement zorgt voor verwarring: "Eerlijk? Ik wist niet of het meteen strafschoppen waren"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 9 reacties
Supercup-reglement zorgt voor verwarring: "Eerlijk? Ik wist niet of het meteen strafschoppen waren"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Supercup, het blijft een vreemd beestje. Een halve voorbereidingswedstrijd met een vol feestje op het veld erachteraan. Ook de reglementen zijn iets apart. Zo is er bij gelijkspel meteen een strafschopserie.

Sander De Graeve in Gent

Sven Kums, de kapitein van Gent, was op het veld niet zeker. "Ik wist niet of het nu meteen strafschoppen waren of niet", gaf de middenvelder eerlijk toe. De Gentse goal bleef erg lang uit, dus het bleek een plausibel scenario.

Gelukkig voor Kums en de zijnen prikte Depoitre enkele minuten voor tijd de winning goal tegen de touwen. Kums was tevreden. "We hebben heel wat voorbereidingswedstrijden gespeeld die niet zo goed waren, maar dat harde werk was nodig."

Ik weet niet precies meer waar mijn kampioensmedaille ligt

Gent kon inderdaad negentig minuten lang blijven jagen, over quasi heel het veld. "We zijn fysiek top, maar we hebben er ook voor gewerkt." De Gentenaars zijn een medaille én een beker rijker. "Deze was wel een pak zwaarder."

Zijn medaille gaat hij koesteren. "Ik weet niet meer precies waar die van de titel ligt, maar deze lijkt er goed op. Tja, ik ben verhuisd, hé."


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties