Puzzelende Maes zet Nantes opzij tijdens fandag

Robby Morren
Robby Morren
| 7 reacties
Puzzelende Maes zet Nantes opzij tijdens fandag
Foto: © Photonews

Racing Genk oefende tijdens de jaarlijkse fandag tegen Nantes. De supporters kregen een bijzonder zwakke eerste helft te zien, gevolgd door een veel betere tweede. Een goal van Tshimanga volstond voor een krappe overwinning.

Robby Morren in Genk

Tot de laatste oefenwedstrijd bekijkt Peter Maes welke opties hij allemaal heeft. Tegen Nantes begon hij met Schrijvers en Buffel op de flanken, Buyens en Ndidi centraal op het middenveld en Milinkovic in steun van De Camargo.

Het werd aanvankelijk geen succesnummer. Genk begon ongeïnspireerd en met veel slordigheden in het spel. Wel veel balbezit, maar onmacht om goede offensieve acties op te zetten. Het was wachten op minuut 39 op het eerste gevaar: De Camargo kopte de geweldige mogelijkheid naast.

Nantes daarentegen knutselde wel enkele aardige offensieve acties in elkaar. Bammou kwam een schoentip te kort om een voorzet tegen de touwen te prikken en Toure kon bijna profiteren na mistasten van Buyens.

Gelukkig bracht het tweede bedrijf beterschap. Er werd een versnelling hoger geschakeld en Tshimanga bracht Genk al na 5 minuten op voorsprong na een dubbelpass met Buffel. Plots liepen de aanvallende acties wel en Buyens dwong doelman Riou tot een puike redding.

Op het uur voerde Nantes liefst 9 wissels door en de Genkse kansen stapelden zich op. Buffel dook alleen voor Riou op maar besloot naast, Kabasele zette zijn hoofd onvoldoende tegen de bal om binnen te koppen en De Camargo kreeg de bal vanop drie meter niet voorbij de Franse goalie.

Gebrek aan efficiëntie

De organisatie staat er wel, maar net zoals vorig seizoen ontbreekt de efficiëntie bij momenten. Een vlotscorende spits halen is dan ook een must. Verder wordt het op enkele posities uitkijken wie volgend weekend de voorkeur zal krijgen van Peter Maes.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties