Analistenpanel orakelt: "Zij krijgen het moeilijk dit seizoen"

Analistenpanel orakelt: "Zij krijgen het moeilijk dit seizoen"
Foto: © photonews

Nog drie nachten slapen en de Jupiler Pro League trekt weer op gang. Samen met Paul Van Himst, Eddy Snelders, Bart Wilmssen en Franky Van der Elst blikken we op verschillende thema's vooruit. Vandaag: de degradatiekandidaten.

Door de redactie

"Ik denk dat er veel clubs blij zijn dat er maar één club zakt", zegt Franky Van Der Elst wat iedereen denkt. Het wordt inderdaad een vreemd jaar, zonder play-off 3 en met maar een daler.

De nieuwkomers (STVV en OHL) worden bij de 'kandidaten' gerekend. "Traditiegetrouw gaan de twee stijgers het moeilijk krijgen", weet Snelders. Al ziet Paul Van Himst vooral op Stayen een voordeel: "Het mooie veld en de bijhorende sfeer: de ambiance is daar top."

Nieuwkomers gaan het traditiegetrouw moeilijk krijgen

Over Waasland-Beveren lopen de meningen uiteen. "Ze zien er me niet al te sterk uit", aldus Polle Gazon. "Weinig overschot", orakelt Snelders.

Maar Wilmssen ziet het anders: "Ze gaan het niet lastig krijgen, want met Stijn Vreven hebben ze een coach die mentaliteit in de groep zal slijpen. Hij gaat daar de boel scherp houden."

Moeskroen: grootse uitspraken, maar geen goed gevoel bij

Een andere naam die veelvuldig opduikt is Moeskroen: "Ze doen grootse uitspraken, maar ik heb er geen gevoel bij. Wie onder hen eindigt, zal naar tweede klasse mogen", aldus Wilmssen. "Veel gekocht, maar vooral onbekenden. Dat blijft een vraagteken", weet ook Snelders.

Maar de slotsom van ons analistenpanel is: "Alle clubs die niet voor play-off 1 strijden zullen moeten opletten. Door een slechte start kan je in de problemen komen. Het zal vechten worden tussen verschillende clubs. Gelukkig is er maar een zakker."


Wie ziet u zakken naar tweede klasse?

2%
14%
33%
38%
9%
5%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties