De mening van een fan: Atlético Madrid, hofleverancier van topspitsen

Geoffrey Rockele
| 2 reacties
De mening van een fan: Atlético Madrid, hofleverancier van topspitsen
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Atlético Madrid staat vooral bekend om strijdvaardigheid en een goede organisatie, neergezet door Diego Simeone. Maar ook voorin liep er bij los colchoneros al heel wat aanvallende weelde rond. Wij contacteerden een rasechte Atlético-supporter voor een gesprek over de rood-witte spitsen.

Voor altijd el niño

Fernando Torres, Aguëro, Forlán, Falcao, Diego Costa, Mandzukic, Jackson Martinez,... een mooie verzameling spitsen die allemaal voor Atlético voetballen of hebben gevoetbald.

Manuel Sánchez Meléndez is een 45-jarige Spanjaard die al heel zijn leven een hevige supporter is van Los Colchoneros. We vroegen hem om zijn mening te geven over al dat aanvallend geweld. “Fernando Torres zal voor ons altijd el niño blijven”, vertelt hij aan Voetbalkrant.com.

“Maar diegene die het best bij de filosofie van Atlético Madrid paste, was Diego Costa, door de vechtlust die hij elke match toonde. Hoewel hij momenteel in Engeland speelt, sluit ik niet uit dat hij ooit terugkeert.”

Vietto en Carrasco

Met Luciano Vietto en Yannick Carrasco haalde Atlético ook dit seizoen twee jonge aanvallende talenten erbij. “Vietto heeft er een topseizoen opzitten bij Villareal. Het valt alleen nog af te wachten of hij zich zal kunnen aanpassen aan onze speelstijl. Het zal een kwestie van tijd zijn, talent heeft hij!”

Opvallend: de naam van Yannick Carrasco klinkt veel minder bekend: “Ik ken hem niet zo goed, nee. Maar ik heb vertrouwen in de technische staf en ik denk ook dat beide spelers nog jong zijn en veel toekomstperspectief hebben”, aldus Sánchez Meléndez.

Maar de Rode Duivels kent hij uiteraard wel. “België levert uitstekend werk. Het is een jonge groep met allemaal spelers die nog een grote toekomst voor zich hebben. Jullie selectie heeft mooie vooruitzichten als ze verzorgd en snel kunnen voetballen”, besluit hij.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties