Veroordeling Elche is een feit, gevolgen voor La Liga

Geoffrey Rockele
| 5 reacties
Veroordeling Elche is een feit, gevolgen voor La Liga
Foto: © photonews

De kogel is door de kerk: Elche speelt volgend seizoen niet in de Primera División. Het nationaal gerechtshof in Madrid wees het verzoek van de club af om de bestraffing middels een uitspraak in kortgeding op te heffen. De gedwongen degradatie naar de Segunda División lijkt onafwendbaar.

Ondanks dat Elche nog in beroep kan gaan, is de uitspraak goed nieuws voor Eibar. Zij eindigden vorig seizoen als 18e, maar mogen zich nu dan toch opmaken voor een verlengd verblijf in de hoogste afdeling.

Met een 13e plaats was het sportief een goed seizoen voor Elche, maar de club uit Alicante was net als in het seizoen 2013-2014 niet in staat om haar belastingsschulden af te betalen. De tuchtcommissie van de LFP zag dan ook geen andere mogelijkheid dan gedwongen degradatie.

Daarna ondernam de club nog enkele pogingen om zich toch te redden: de sportrechtbank in Spanje en de rechtbank voor civiele zaken. Maar het mag dus niet baten. Voorzitter Juan Anguix noemde de beslissing eerder al  “het grootste onrecht in het Spaanse voetbal.”


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties