Windstil rond nieuwe verdediger: depannagedienst Dendoncker

Windstil rond nieuwe verdediger: depannagedienst Dendoncker
Foto: © Photonews

Anderlecht is Chancel Mbemba kwijt en moet dus op zoek naar een nieuwe (top)verdediger. Daar kan Besnik Hasi wel nog even op wachten, want Herman Van Holsbeeck heeft met een nieuwe spits en de onderhandelingen met Lokomotiv Moskou eerst andere katten te geselen.

Binnen de kern van Anderlecht zijn er niet zoveel opties. Bram Nuytinck naast Olivier Deschacht zetten, lijkt voor Hasi geen optie, want hij wil een rechtsvoetige in zijn defensie. De reden is nu ook duidelijk geworden: omdat de backs bij balbezit zo hoog spelen, wil Hasi een rechtsvoetige om Vanden Borre zuiver te kunnen aanspelen. 

Zo zijn er nog twee opties, de jonge Nathan De Medina buiten beschouwing gelaten: Leander Dendoncker en Michael Heylen. Die tweede kreeg in de laatste oefenmatchen echter niet te veel speeltijd en dus is het duidelijk dat Dendoncker een rijtje achteruit moet.

Heylen optie nummer 2

Heylen deed het nochtans goed vorig seizoen toen Mbemba lange tijd afwezig en geblesseerd was, maar Hasi wil Dendoncker vooral speeltijd gunnen aangezien zijn middenveld al propvol zit met centrale jongens. Heylen is optie nummer twee als er iets met één van die jongens zou gebeuren.

Het is echter windstil in het Astridpark rond een nieuwe verdediger. De namen van aanvallers vliegen ons om de oren, maar qua verdedigende versterking zijn er nog maar weinig nieuwe namen gevallen. Volgens bepaalde bronnen zou Van Holsbeeck een alternatief klaar staan hebben, maar daar moet nog duidelijkheid over komen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties