Biebauw en Claes: ex-ploegmaats, nu meteen tegen elkaar

Biebauw en Claes: ex-ploegmaats, nu meteen tegen elkaar
Foto: © photonews

Vorig jaar dansten ze nog samen na alweer een gewonnen wedstrijd in play-off 2, nu staan er op speeldag 1 meteen tegenover elkaar. En zowel Glenn Claes als Wouter Biebauw lijken dat vanop de bank te moeten gaan doen. Een dubbelinterview.

Door Cédric De Volder en Aernout Van Lindt

Op de bank op speeldag 1?

"Ik weet momenteel nog niet wie er als titularis aan het seizoen zal beginnen, maar mijn gevoel zegt me dat het Didier Ovono zal zijn", houdt Wouter Biebauw rekening met een plek op de bank.

"Maar mijn kans zal sowieso komen. Dat was in alle voorgaande jaren ook het geval. Ik ben naar Oostende gekomen om te spelen."

"Het lijkt er op, want de coach wou tegen RC Lens toch met zijn typeploeg starten en daar was ik niet bij. Al weet je nooit dat er komende week nog iets verandert. Ik panikeer niet: De Witte startte vorig jaar ook op de bank, hé", pikt Glenn Claes in.

Thuisreputatie?

Biebauw: "Thuis kan Oostende enkel tevreden zijn met een overwinning. Er moet een thuisreputatie worden opgebouwd en dan kan een overwinning tegen KVM meteen tellen. Onze ambitie? Het seizoen is geslaagd als we de linkerkolom halen en toch meestrijden om de PO1-plaatsen."

Claes: "We hebben vorig jaar op verplaatsing af en toe iets laten liggen en hebben het vooral van onze thuisreputatie moeten hebben. Dat willen we dit jaar zeker doorzetten."

Wat wordt KV Oostende - KV Mechelen?

"KVO en KVM zijn teams met gelijkaardige ambities. Al is Mechelen door vorig seizoen een geoliede machine, terwijl Oostende toch een pak nieuwkomers telt. Het is voor beiden meteen een goede test", vatte Biebauw de zaak perfect samen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties