Ook in Engeland twijfels over leeftijd Mbemba: "We plagen hem er voortdurend mee"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 6 reacties
Ook in Engeland twijfels over leeftijd Mbemba: "We plagen hem er voortdurend mee"
Foto: © photonews

Chancel Mbemba ruilde RSC Anderlecht in voor Newcastle United. In België waren we ons al bewust van de twijfels omtrent de leeftijd en verjaardag van de Congolees, maar nu bereikte dat nieuws ook de Britse pers.

Er is verwarring omtrent de leeftijd van Mbemba, die officieel 20 jaar is (geboren in 1994, nvdr.). In Congo werd de verdediger echter ook eens ingeschreven met een verschillende geboortedatum in 1988 én 1991.

“Ik denk dat er geen dag voorbij gaat of het gaat over één van zijn verjaardagen”, aldus Gabriel Zakuani, een ploegmakker bij de nationale ploeg van Congo, aan de BBC. “Maar pas op: hij neemt zoiets niet slecht op.”

"Er was eens een speler jarig bij Congo, maar we besloten om een feestje voor Mbemba te organiseren"

“Ik herinner me nog goed dat er eens iemand jarig was bij de nationale ploeg. In plaats van een verjaardagsfeest te organiseren voor de speler in kwestie, organiseerden we een feestje voor Chancel. ‘Is dit niet één van jouw verjaardagen?’ vroegen we hem voor de grap.”

“Het is iets dat hem blijft achtervolgen natuurlijk. Maar hij is een hele goeie speler en ik sta aan zijn kant. En om eerlijk te zijn… Het is een beer van een vent, dus ik zal het er maar mee eens zijn dat hij 20 is”, besluit Zakuani met een knipoog.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties