Beerschot-Wilrijk fysiek klaar: "Zwaarder getraind dan bij Westerlo"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 34 reacties
Beerschot-Wilrijk fysiek klaar: "Zwaarder getraind dan bij Westerlo"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na een loodzware voorbereiding gaat het eindelijk om de knikkers bij Beerschot-Wilrijk. Vrijdag komt vierdeklasser Spouwen-Mopertingen op bezoek in de Croky Cup. Aanstaande woensdag volgt de competitieopener tegen Cappellen. Debutant Kevin Geudens blikt met ons vooruit.

De 34-jarige Geudens kwam in het tussenseizoen over van eersteklasser Westerlo. Maar op fysiek vlak heeft hij de overstap naar een lager niveau allesbehalve gevoeld.

"Van een aantal jongens had ik al gehoord dat de trainer ervoor bekend stond", aldus Geudens tegenover Voetbalkrant.com. "Op stage gingen we 's morgens lopen en trainden we soms drie keer per dag. Ik vond het zwaarder dan bij Westerlo."

Anders dan op een hoger niveau hangt deze groep goed aan elkaar

De Kempenaar moest de eerst weken wennen aan het ritme. "Het is helemaal anders. In eerste klasse ben je twee keer per dag met de voorbereiding bezig. Hier trainen we meestal enkel 's avonds. De groep hangt wel goed aan elkaar. Dat is anders dan op een hoger niveau."

Komende woensdag staat de derby tegen Cappellen, vorig jaar kampioen in derde B, op het menu. "Meteen een klepper. Maar we spelen thuis voor heel veel supporters. Dan is het aan ons om die wedstrijd winnend af te sluiten", besluit Geudens. (DG)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties