Et c'est parti: andermaal PSG vs. de rest in Ligue 1, gelukkig zijn er nog deze Belgen

Et c'est parti: andermaal PSG vs. de rest in Ligue 1, gelukkig zijn er nog deze Belgen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Twee weken na de Jupiler Pro League trekt ook het seizoen in Frankrijk zich terug op gang. Paris Saint-Germain is de grote baas in de Ligue 1, maar toch is er meer dan alleen de Parijse grootmacht.

Door Timothy Collard

PSG staat opnieuw met stip op één genoteerd als er over de titel gesproken wordt. Niet veel mensen die een gokje wagen bij Unibet durven hun geld in te zetten op een andere club, en dat is wel begrijpelijk. De regerende kampioen was al sterk, en is er eigenlijk alleen maar sterker op geworden.

Uitdagers

PSG is dé te kloppen ploeg, en aangezien de eigenaars van de club op succes in de Champions League azen, liggen er ook kansen voor de outsiders. En die outsiders, dat zijn AS Monaco, Olympique Lyon en Olympique Marseille.

Monaco zag met Carrasco en Kondogbia twee sterkhouders vertrekken, terwijl ook Falcao nog een jaartje elders (bij Chelsea, nvdr.) gaat doorbrengen. In hun plaats kwamen grote talenten, maar die moeten nog alles bewijzen.

Marseille is eveneens ‘under construction’. Van de outsiders lijkt enkel Lyon, als het zijn sterkhouders zeker kan houden, een concurrent voor PSG.

Grootste transfers

PSG schoot tijdens deze zomermercato de hoofdvogel af door Angel Di Maria (Manchester United) binnen te halen. Maar ook AS Monaco realiseerde met de komst van Stephan El Shaaraway een knappe transfer. Marseille haalde met Abou Diaby, Lassana Diarra en Karim Rekik drie leuke spelers binnen.

Nantes haalde Sigthorsson in huis en versterkte zich daarnaast ook met het Braziliaanse talent Adryan, van wie veel verwacht wordt. Met Nill De Pauw (Guingamp) en Baptiste Guillaume (Lille) springen ook twee Belgische jongens in het oog. Lyon tot slot versterkte zich gericht met Claudio Beauvue (Guingamp) en Rafael (Manchester United).

Zoektocht naar goaltjesdieven

In de Ligue 1 lopen er wel enkele potentiële prijsschutters rond. Het is altijd uitkijken naar mannen als Ibrahimovic, Cavani en Lacazette. Maar dit jaar zouden ook Batshuayi, Martial en Sigthorsson wel eens hoge ogen kunnen gooien.

Belgen om in de gaten te houden

Guingamp: Nill De Pauw
Lille: Baptiste Guillaume
Nice: Julien Vercauteren
Marseille: Michy Batshuayi
Rennes: Christian Brüls

Eerste speeldag

Vrijdag 7 augustus
Lille-PSG

Zaterdag 8 augustus
Bastia-Rennes
Ajaccio-Troyes
Marseille-Caen
Montpellier-Angers
Nantes-Guingamp
Nice-Monaco
 

Zondag 9 augustus
Bordeaux-Reims
Toulouse-Saint-Etienne
Lyon-Lorient

Wie wordt kampioen?

Een gokje wagen op PSG, daar hangt vanzelfsprekend het minste risico aan vast. Als je 60 euro inzet op een titel van Monaco, dan kan je zomaar eventjes 480 euro verdienen. Nog geen account bij Unibet? Geen nood, via DEZE LINK kan je er eentje aanmaken en krijg je een welkomstbonus van 60 euro.

Wie pakt de titel in de Ligue 1?

0%
0%
40%
20%
0%
40%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties