Reactie Vanaken mist alweer opgelegde kans: "Dat is de pech die me achtervolgt"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 15 reacties
Vanaken mist alweer opgelegde kans: "Dat is de pech die me achtervolgt"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge bleef vanavond steken op een scoreloos gelijkspel bij Sporting Charleroi. De blauw-zwarte hemel had er nochtans helemaal anders kunnen uitzien als Hans Vanaken voor de rust de opener voorbij Nicolas Penneteau had geschoven.

Cédric De Volder in Charleroi

Hans Vanaken had de hoek eigenlijk maar voor het uitkiezen, maar de middenvelder duwde het leer tegen de paal. En Dame Fortuna stond helemaal niet aan zijn zijde. De bal botste nog tegen het lichaam van Nicolas Penneteau, maar koos vervolgens de verkeerde kant van het doelhout.

"Dat is de pech die me momenteel een beetje achtervolgt" vertelt de zomertransfer. "In Griekenland miste ik ook zo'n kans, hé. Misschien was de bal er vandaag ingegaan als ik tegen Panathinaikos had gescoord. Of misschien ben ik volgende week wel vertrokken?"

Maar toch: blauw-zwart had aan de rust simpelweg met 0-2 moeten leiden. "We lieten Charleroi helemaal niet in hun spel komen, maar we vergaten te scoren. Nu kregen we het na de rust nog moeilijk, terwijl we de wedstrijd hadden kunnen uitspelen. En dan werd het misschien wel 0-3 of 0-4."

Logisch resultaat, maar toch twee punten verloren

"Het scoreloos gelijkspel is uiteindelijk een logisch resultaat", vergeet Vanaken de sterke tweede helft van de Zebra's niet. "Maar toch heb ik het gevoel dat we twee punten zijn verloren. Waar ons spel in de tweede helft gebleven was? Het is onmogelijk om die druk negentig minuten lang aan te houden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties