Moet Dury nog een verdediger missen? "Hij is een groot vraagteken"

Moet Dury nog een verdediger missen? "Hij is een groot vraagteken"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zulte Waregem gaat zaterdag op de Freethiel de wei in tegen Waasland-Beveren. Mogelijk heeft het verdedigend wel wat problemen. Marvin Baudry is namelijk twijfelachtig voor de match in het Waasland.

Aernout Van Lindt in Waregem

Verboom? Fit. Diallo? Fit. Sami? Fit. Tot daar geen problemen voor Francky Dury, die met Karel D'Haene wel een onbeschikbare centrale verdediger heeft. Maar op rechtsachter heeft hij toch wat meer puzzelwerk voor de boeg.

Nadat eerder al D'Ulivo in de voorbereiding uitviel met knieproblemen, heeft nu ook Marvin Baudry last van een contractuur. Reken daarbij nog eens dat Brebels - vorig jaar al enkele keren gelegenheidsrechtsback - pas terug is na een sleutelbeenbreuk en matchritme ontbeert.

Baudry is een groot vraagteken

"Marvin heeft een contractuur aan de linkerhamstrings", legt de oefenmeester van Essevee uit. "En ja, dat is een probleem omdat D'Ulivo nog niet terug is na zijn blessure aan de knie. We hopen dat Baudry fit raakt tegen zaterdag, maar hij is een groot vraagteken. Hij trainde vandaag (donderdag) mee aan 70%."

Rest de vraag: wat als Baudry niet fit raakt tegen zaterdag? Vorig jaar zagen we Formose Mendy zowel centraal als op rechts wel eens aan het werk, terwijl Karim Essikal er op rechtsback een degelijke tot goede voorbereiding opzitten heeft.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties