"Je kan Club Brugge best vergelijken met Manchester United"

"Je kan Club Brugge best vergelijken met Manchester United"
Foto: © Photonews

Met 3000, of zelfs net iets meer, zijn ze vanavond. De supporters van Club Brugge trokken mee naar Engeland om hun ploeg aan te moedigen tegen Manchester United. Voetbalkrant.com sprak voor aanvang van de match met enkele fans.

Timothy Collard in Manchester

Geert en Yannick zitten vanavond in het bezoekersvak op Old Trafford en kijken er erg naar uit. “Het is een prachtige loting en een ontzettend leuke verplaatsing voor een fan. Engeland is en blijft toch het Mekka van het voetbal, hé”, steekt Yannick van wal. “Maar hoe mooi en hoe leuk het ook is… Na de match blijven we mogelijk teleurgesteld achter.”

“Dit United draait  nog niet op volle toeren, maar het blijft een Engelse topclub, hé. Het is niet omdat het tegen Tottenham en Aston Villa nog niet écht goed liep, dat United in eigen huis gaat afgaan tegen Club. Tottenham en Villa zijn niet van de minsten.”

"Tegen AC Milan waren we destijds ook kansloos, hé"

Maar heeft Club Brugge nu eigenlijk een kans om door te stoten? “Tegen AC Milan waren we destijds ook kansloos, hé”, pikt Geert meteen in. “Maar we gingen toen wel met 0-1 winnen in San Siro. Zo mooi kan voetbal zijn, en daarom mag je als supporter altijd in een stunt geloven.”

“Eigenlijk kan je Club wel een beetje het Manchester United van België noemen. Een echte traditieclub met nuchtere mensen die de club leiden. En ook het voetbal van de voorbije jaren is vergelijkbaar: technisch verzorgd, maar tegelijkertijd ook knokken voor iedere morzel grond”, besluiten de vurige Club-fans.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties