Van Gaal herhaalt: "Ik zie een diepe spits in Adnan Januzaj"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 11 reacties
Van Gaal herhaalt: "Ik zie een diepe spits in Adnan Januzaj"
Foto: © photonews

Afgelopen vrijdag verscheen Adnan Januzaj voor het eerst sinds lang nog eens aan de aftrap bij Manchester United. Onze landgenoot mocht zich uitleven op de nummer 10, maar het is niet duidelijk of Louis van Gaal hem op die positie zal blijven uitspelen.

Timothy Collard in Manchester

Bij de Engelse recordkampioen spelen ze namelijk al langer dan vandaag met de gedachte om Januzaj als spits uit te spelen. Ex-Antwerp-trainer Warren Joyce, nu aan de slag als coach van de U21 van United, gaf eerder al aan dat de toekomst van onze landgenoot op die positie ligt.

Langzamerhand begon ook van Gaal daar zo over te denken en op de persconferentie voorafgaand op de wedstrijd tegen Club Brugge sprak de Nederlander zich er ook over uit. Mede doordat de Engelse pers zich nu al vragen stelt bij Wayne Rooney, die op dit moment als diepste man opereert.

"Na twee speeldagen al twijfelen aan Rooney? Dat is snel"

“Als er na twee competitiewedstrijden al wordt getwijfeld aan Rooney… Wel, dat vind ik nogal snel. Ik heb veel vertrouwen in mijn jongens. Bovendien beschik ik naast Wayne ook over andere jongens die als spits uit de voeten kunnen.”

“Adnan bijvoorbeeld”, wees van Gaal de naast hem zittende Januzaj aan. “Tijdens onze voorbereiding in de Verenigde Staten speelde hij in de spits. Als je weet dat we hier ook nog Chicharito en Wilson hebben rondlopen, dan is er toch geen gebrek aan spitsen volgens mij.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties