Brugse binnenstad was vanmiddag Manchester-terrein: vaten bier, dolle sfeer en... één verdwaalde Brugge-fan!

Brugse binnenstad was vanmiddag Manchester-terrein: vaten bier, dolle sfeer en... één verdwaalde Brugge-fan!
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge ontvangt vanavond Manchester United voor de terugwedstrijd in de laatste voorronde van de Champions League. De Brugse binnenstad werd vanmiddag alvast overspoeld door een paar duizend Engelsen. En de sfeer zat er meteen goed in.

Cédric De Volder in Brugge 

De fans van Manchester United zijn vanavond met een slordige 1.600 aanwezig in het Jan Breydelstadion, maar minstens het dubbele van dat aantal zakte vandaag af naar Brugge. 

Vooral op de Eiermarkt zat de sfeer er vanmiddag al goed in. "Ik denk dat we vandaag minstens tien vaten zullen leegtappen", klinkt het bij de uitbater van één van de cafeetjes. "Die Engelsen mogen nog komen. Bovendien is alles uitstekend georganiseerd."

Hetzelfde horen we overigens bij de Brugse politiediensten. "We hebben voorlopig geen enkel incident genoteerd. De fans van Manchester United maken veel lawaai, maar dat hoort erbij, hé."

En er werd helemaal niets aan het toeval overgelaten. De binnenstad lijkt wel een zomerse kerstmarkt. Tal van drankstandjes voorzien de Britten van het nodige gerstenat. En ook de brouwerij van Duvel liet een extra vrachtwagen aanrukken.

Een verdwaalde Club Brugge-fan waagde zich zelfs eventjes in het Engelse feestgewoel...

Maar de blauw-zwarte merchandising? Daar zijn de Engelsen helemaal niet in geïnteresseerd!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties