Belgische United-fan geeft Club geen hoop: "Schande als we ons niet plaatsen"

Belgische United-fan geeft Club geen hoop: "Schande als we ons niet plaatsen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Brugse binnenstad wordt vanmiddag eventjes een Britse enclave. Het supporterslegioen van Manchester United zakt namelijk af naar het Venetië van het Noorden voor de terugwedstrijd in en tegen Club Brugge. En er lopen ook enkele Belgen rond in het rood, wit en zwart.

Cédric De Volder in Brugge

Eén van hen is Davy Schroyens. De veertiger uit Antwerpen is al sinds zijn vijftiende helemaal verkocht van Manchester United. Old Trafford is voor hem niet alleen een voetbaltempel, maar ook meteen een gebedshuis. 

Van het Kiel naar... Old Trafford

"Ik was vroeger een vaste klant op het Kiel", vertelt Davy. "Maar in 1990 ben ik voor het eerst naar een wedstrijd van Manchester United gaan kijken. En sindsdien ben ik een fan! De mooiste momenten? Dat was met de superploeg van 1999!"

"In die tijd had The Theatre of Dreams (in 1991, nvdr.) nog vooral staanplaatsen. Iedereen stond op elkaar gepakt om het team aan te vuren. Dat maakte het allemaal nog een beetje mythischer."

"Ik herinner me van die eerste wedstrijd nog dat Gary Lineker zich in de laatste minuut blesseerde. Het stadion stond een kwartier na de partij nog te applaudiseren! Dat maakte een ongelooflijke indruk."

Davy is één van de 1.600 gelukkigen die een ticketje hebben bemachtigd voor het bezoekersvak van Olympia. "Al is de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. United is sinds het pensioen van Sir Alex Ferguson niet meer dé absolute grootmacht, maar toch."

Ik schat Club Brugge niet al te hoog in

"Ik heb Club Brugge dit seizoen al een aantal keer aan het werk gezien en ik schat hen toch niet al te hoog in. Het zou eigenlijk een schande zijn als Manchester United er niet in zou slagen om zich te plaatsen tegen blauw-zwart."

Leuk extraatje: Davy zit momenteel met United rond de tafel om een Antwerpse fanclub op te richten van the Red Devils. "Je hebt ook The Flanders Mancunians, maar we hebben weinig contact met die mensen. En heel wat vrienden en kennissen willen al met me mee naar Manchester!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties