In België flopte hij, maar Kalezic doet het goed bij Roda: "Bij Cocu kom je niet zomaar terecht"

In België flopte hij, maar Kalezic doet het goed bij Roda: "Bij Cocu kom je niet zomaar terecht"
Foto: © photonews

Roda JC doet het onder zijn nieuwbakken coach meteen goed in de Eredivisie. De eerste twee thuiswedstrijden werden gewonnen, de club uit Kerkrade lijkt gekomen om terug lang te blijven op het hoogste niveau. En hem kennen we nog in België, want Darije Kalezic was nog trainer Zulte Waregem.

Door Aernout Van Lindt

Bij Essevee was hij uiteindelijk maar een zevental maanden aan de slag en werd hij de deur gewezen na tegenvallende resultaten. Via Stockport en Jong PSV maakt hij nu het mooie weer voor Roda JC.

En bij de Trots van het Zuiden gaat het wél prima: "In het begin keek hij de kat wat uit de boom en had hij weinig contact met de spelers. Hij was afstandelijk en wilde wat kijken wat we konden", getuigt Tom Van Hyfte - Belgische middenvelder bij Roda JC. 

Kalezic heeft de touwtjes in handen 

"Maar al snel werd duidelijk dat hij de touwtjes in handen heeft. De coach heeft een duidelijke visie op voetbal en zijn hand is al duidelijk merkbaar binnen de ploeg."

"Hij vraagt echt alles van iedereen en zit er kort op tijdens de trainingen. Hij wilde eerst een goede organisatie neerzetten en daar is Kalezic alvast in geslaagd. Een echte prof is het, zowel op het veld als daarbuiten."

Hij zal wel wat opgestoken hebben van Cocu en Faber

Waarom het dan in België niet lukte? Het blijft een enigma: "De coach kwam daar na een erg goede periode toe, in een periode dat de hele club aan het omschakelen was van semi-professioneel naar echte profs. Dat maakte het misschien moeilijker werken."

Van Hyfte besloot fors: "Maar hij is echt wel een goede coach. Sowieso: bij Cocu en Faber kom je niet zomaar terecht", verwijst hij naar de periode van Kalezic bij Jong PSV. "En hij zal ook wel wat van hen opgestoken hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties