Orde op zaken: Rode Duivels (voorlopig) opnieuw reekshoofd in Frankrijk

Orde op zaken: Rode Duivels (voorlopig) opnieuw reekshoofd in Frankrijk
Foto: © Photonews

De Rode Duivels hadden in juni nog een probleem. Door de nederlaag in Wales moesten ze stilaan ernstig gaan vrezen voor hun reekshoofdenstatus op het EK 2016. De 6 op 6 in september doet dan wel weer enorm veel deugd.

Voor het opmaken van de UEFA-ranking (die zal worden gebruikt in december bij de loting voor het EK 2016) wordt enkel gebruik gemaakt van de resultaten richting EK 2012 en 2016, alsook de punten behaald op het EK in Polen en Oekraïne zelf.

En zo staan de Rode Duivels er minder riant voor op de UEFA-ranglijst dan op de FIFA-ranking, waar ze momenteel tweede staan. Sterker nog: België stond in juni amper zevende.

6 op 6 doet deugd

Door de 6 op 6 tegen Bosnië-Herzegovina en Cyprus zijn we nu echter wel terug doorgeschoven naar plek 5 in de stand. En dus wenkt dan toch de groepshoofdstatus, want er zijn 24 landen (en dus 6 groepen) in Frankrijk.

Ook het thuisland en verder Duitsland, Spanje, Nederland en Italië zitten voorlopig in de top-6. Al is met name Oranje natuurlijk nog lang niet geplaatst voor het EK.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties