Wie vervangt Thibaut Courtois in de nationale selectie?

Caroline Tonnelier
| 23 reacties
Wie vervangt Thibaut Courtois in de nationale selectie?
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Thibaut Courtois heeft een knieblessure en mist dus de wedstrijden van de Rode Duivels tegen Andorra en Israël. Dat betekent dus ook dat er een plaatsje vrijkomt in de selectie van Wilmots.

Slecht nieuws voor Chelsea en voor de Rode Duivels. Thibaut Courtois staat door een knieblessure enkele maanden aan de kant en zal tijdens de volgende wedstrijden van de Rode Duivels volop aan het revalideren zijn. 

Thibaut Courtois is de onbetwistbare nummer één bij de Belgen. Over de nummer twee bestaat evenmin twijfel: dat is Simon Mignolet. Als derde doelman houdt Wilmots vast aan Jean-François Gillet. De vraag is dus: wie wordt de nieuwe nummer drie?

Koen Casteels is een naam die dan snel opkomt. In de aanloop naar de wedstrijden tegen Bosnië en Cyprus maakte Wilmots echter duidelijk dat Casteels eerst op zijn club Wolfsburg moet focussen.

Op het WK was Sammy Bossut de nummer drie, maar enkel door het forfait van Silvio Proto. Sindsdien vielen de namen van beide heren niet meer. 

En wat met Matz Sels? De doelman van de landskampioen toonde zich dit jaar al beslissend voor de Buffalo's. Hij maakt weinig fouten en een eerste selectie zou dan ook zeker verdiend zijn. 

Er zijn echter nog meer mogelijke namen. Ook Thomas Kaminski doet het uitstekend tegenwoordig, en in Turkijke loopt er ook nog ene Ruud Boffin rond. 


Wie wordt derde doelman bij de Rode Duivels?

37%
3%
3%
5%
5%
48%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties