Maes en Hasi hopen allebei op Kara: "Misschien speelt de druk mee"

Maes en Hasi hopen allebei op Kara: "Misschien speelt de druk mee"
Foto: © Photonews

Kara Mbodj speelt morgen voor de eerste keer tegen zijn ex-club Genk. Wij lieten Peter Maes en Besnik Hasi hun zegje doen over de invloed van de Senegalese verdediger op de wedstrijd. Hasi heeft alvast één opmerkelijke uitspraak in petto: "Het is misschien goed dat hij slecht speelde in Oostende."

Door Johan Walckiers en Robby Morren

Besnik Hasi en Peter Maes zijn het alvast niet eens over de hoge transfersom die Anderlecht betaalde. In de pers verscheen 4,5 miljoen euro en dat werd ook aangehaald door de Genk-trainer op zijn persconferentie. "Maar ik weet niet waar jullie dat bedrag halen", verraste Hasi. 

Ik weet niet waar jullie dat bedrag halen

Het blijft een item, want met die - al dan niet zo hoge - transferprijs moet Kara zich wel nog bewijzen. "Kara heeft 4,5 miljoen gekost. Dat is niet niks. Hij zal een rol moeten spelen, zich bewijzen bij Anderlecht. Laat ons hopen dat die druk gunstig is voor ons", aldus Maes.

Maar Hasi ziet de beste Kara er dan weer aankomen. "In Oostende was hij slecht ja. Maar wie niet. Dat is trouwens misschien niet slecht, want zo is hij verplicht het allemaal anders te bekijken. Bij Anderlecht spelen is toch nog iets anders."

Hopelijk speelt de druk mee bij Kara

"Of hij zweeft? Nee, dat niet, maar hij heeft wel héél veel zelfvertrouwen. Het is een enorme persoonlijkheid. Ik denk dat hij ervaring genoeg heeft om die match te plaatsen", besloot Hasi.

Maes is meer bezig met het collectief van Anderlecht, dat tegen Westerlo begon te draaien. "Ik heb voor het eerst een collectief gezien op Westerlo en in zulke teams kan het dan ook heel snel gaan. Het gevaar ligt voor ons in de omschakelingsmomenten. Dat hebben we al gezien in onze uitwedstrijden en dat zal ook zo blijven, denk ik."

"Anderlecht heeft de mogelijkheden om te spelen in verschillende formaties, met verschillende types vooraan. Hoe ze dat zullen invullen, is een vraagteken. Hun enige speler die ik niet echt ken, is Trezeguet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties