Luke Shaw is niet de enige, deze jongens moesten er ook aan geloven maar vochten terug

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
Luke Shaw is niet de enige, deze jongens moesten er ook aan geloven maar vochten terug
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dinsdagavond moest Luke Shaw het veld van PSV verlaten met een dubbele beenbreuk. Een zware blessure om van te herstellen, maar er zijn voorbeelden legio van jongens die sterk terugkwamen. Wij vonden er vijf!

Marcin Wasilewski (30 augustus 2009)

De Belgische voetbalwereld herinnert zich nog collectief de horrorblessure van Marcin Wasilewski. Op zondag 30 augustus 2009 stonden Anderlecht en Standard tegenover elkaar in het Constant Vanden Stock-stadion. Op die dag wordt de spanning tussen de twee rivalen ten top gedreven.

Axel Witsel ging zwaar door op het been van de Pool. Die moest vrezen voor zijn carrière, maar keerde een jaar later terug en groeide meer dan ooit uit tot de chouchou van het Astridpark.

Djibril Cissé (7 juni 2006)

Enkele weken voor het WK in Duitsland bereidde Frankrijk zich voor met een vriendenmatch tegen China. Djibril Cissé zou echter nooit naar Duitsland afreizen.

Een versnelling op de rechterkant met een tegenstander aan zijn zijde maakte een einde aan zijn wedstrijd en zijn WK nog voor het begon. Hij breekt zijn rechterbeen en moest 20 maanden revalideren nadat hij het eerder al eens meemaakte met zijn linkerknie in een match tussen Liverpool en Blackburn.

Thomas Chatelle (25 april 2005)

Op zijn 24ste schitterde Thomas Chatelle op de flank van Racing Genk. Een zware tackle van Laybutt maakte daar een einde aan. Zijn enkel was gebroken en de ligamenten gescheurd. Een blessure die een einde maakte aan zijn opmars en waarna hij nooit echt dezelfde werd.

Toch versierde hij nog een transfer naar Anderlecht, maar de vraag blijft welke carrière hij zonder die kwetsuur had kunnen maken.

Ronaldo (12 april 2000)

De finale van de Beker van Italië, tussen Inter en Lazio... Ronaldo was net terug van een vijf maanden durende blessure, maar vond zichzelf zeven minuten na zijn invalbeurt alweer terug op de grond.

Zijn knie, die hem parten bleef spelen voor de rest van zijn carrière, houdt hem een jaar van de velden. In 2002 kreeg hij zijn revanche door de wereldtitel te pakken in Brazilië.

Henrik Larsson (septembre 1999)

De beste aanvaller die Zweden kende voor Zlatan Ibrahimovic! Hij speelde voor Celtic, Barcelona en Manchester United, maar zijn carrière was doorspekt met blessures. In een Europa Cup-wedstrijd tegen Lyon ging hij in duel met Serge Blanc.

Het resultaat? Een verschrikkelijke knieblessure die hem acht maanden aan de kant hield. Maar de Zweed kwam nog sterker terug.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties