Ezekiel op de flank? "Dat is niet zijn spel"

Ezekiel op de flank? "Dat is niet zijn spel"
Foto: © Photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Imoh Ezekiel, de Nigeriaan kwam naar Anderlecht om te spelen, maar daar kwam tot nu toe nog niet veel van in huis. Besnik Hasi belooft hem echter kansen, te beginnen zondag tegen Charleroi.

De vertegenwoordiger van Al-Arabi ging donderdag poolshoogte nemen bij paars-wit. Ze hadden immers verwacht dat Ezekiel ondertussen al meer minuten had gemaakt. "Maar hij is met een serieuze conditionele achterstand aangekomen", verklaart Hasi.

Ik wil hem eens op de flank zien - Besnik Hasi

"Hij heeft de voorbije weken heel hard gewerkt en is klaar om te starten", vervolgt hij. "Hij heeft nu matchritme nodig. Die kans die hij mist tegen Monaco, die trapt hij er anders wel in. Maar hij moet niet vrezen, zijn kansen gaan nu gaan komen."

Maar is er een plaats voor Ezekiel in het systeem van Hasi? Ezekiel is immers een centrumspits en daar heeft Hasi er maar eentje van nodig. "We gaan nog met twee spitsen spelen ook. Maar ik wil hem graag ook eens op de flank zien, gewoon om te zien of hij dat kan, in de rol van een Suarez."

Ezekiel kreeg ondertussen al de bevestiging dat hij zondag start. Als Steven Defour ondertussen niet klaar geraakt, zal het met twee spitsen te doen zijn. Indien hij wel kan spelen, zal Ezekiel op de rechterflank moeten opdraven.

Op de flank verliest hij veel van zijn mogelijkheden

Vukomanovic

"Op de flank verliest hij veel van zijn mogelijkheden", beweert zijn ex-coach, Ivan Vukomanovic, in Het Nieuwsblad. "Dan moet hij meer mee verdedigen en één tegen één zijn tegenstander uitschakelen."

"Dat is niet zijn spel. Ezekiel is op zijn best als hij rond een targetspits als Okaka kan draaien zoals hij dat indertijd bij Standard deed met De Camargo of Batshuayi."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties