Top&Flop El Turos, de zelfspot van Raman en eindelijk wat topvoetbal

El Turos, de zelfspot van Raman en eindelijk wat topvoetbal
Foto: © photonews

Ook dit seizoen geeft de redactie wekelijks in deze Top & Flop een beschouwing van de hoog- en laagvliegers van de afgelopen speeldag. Wie was top en wie was flop?

Door Aernout Van Lindt

TOP

El Turos

Club Brugge is er (voorlopig) weer eventjes door. De manier waarop Waasland-Beveren van het kastje naar de muur werd gespeeld: heerlijk. Toonbeeld van alles: Tuur Dierckx.

Hij deed zowat alles wat bijvoorbeeld Victor Vazquez niet deed tegen Napoli: scoren, passen, maar vooral: continu in beweging zijn, druk zetten en helemaal kapotgaan.

Genk én Gent

Er zijn eindelijk wat ploegen van de G5 die qua spel hun neus aan het venster steken. Zowel Gent als Genk speelden een degelijke wedstrijd en wonnen verdiend van respectievelijk Standard en KV Mechelen.

Al moet gezegd: echt topniveau hebben we nog niet gezien. Maar de eerste opflakkeringen van goede wil zagen we al. The sky is the limit en het kan vanaf nu enkel maar beter gaan.

Benito Raman

En dan was er nog Benito Raman, die samen met Gent de strijdbijl heeft begraven op een wel erg ludieke manier. Ooit werd hij even berispt voor het snookerspelen een avond voor een wedstrijd.

Wel: Raman komt nu in de nieuwe introductiefilmpjes op de proppen als snookerspeler. Dat is humor, zelfspot en alles wat je moet hebben in het huidige voetbal. Nu nog knallen op het veld.

FLOP

KV Mechelen geeft het (opnieuw) weg

Malinwa, dat is een leuke ploeg. Toffe ambiance, goede spelers, ambitie, een nieuwe tribune, alles perfect. Maar ze maken het zo moeilijk af, meneer. Ze laten het toch steeds liggen, meneer.

Play-off 1 dit jaar? We dachten het vooraf allemaal wel. Maar dan moet het toch beter. Ofwel wordt er met de kansen slecht omgesprongen, ofwel tonen ze te weinig grinta (vooral op verplaatsing).

KV Kortrijk

De Kortrijkzanen kregen tegen KV Oostende meer dan een handjevol zuivere kansen. Dus is het erg vreemd te noemen dat er geen enkele binnenging. Het ontbreekt aan efficiëntie.

Oostende verdiende niet echt een overwinning deze keer, maar werden door de onkunde van Kortrijk voorin in de wedstrijd gehouden. Hetzelfde probleem overigens in Leuven, waar ook Cerigioni & co kans op kans misten.

Crisis in het Waasland & de Kempen

Maar hét grootste probleem situeert zich toch op Daknam en in het Kuipke. Wat Lokeren en Westerlo dit weekend lieten zien was hemeltergend. Bob Peeters voelt zijn stoel weeral wankelen (hij staat al het hele jaar onder druk) na onder meer een vreemde wissel.

En Westerlo dan: Onmacht tot en met. 6 op 24, de laatste plaats, aanvallend onmondig, fans die 'Harm buiten' scanderen, Aoulad die de fans opzweept, ...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties