Celta troeft Barça af: eerste nederlaag kan meteen tellen!

Caroline Tonnelier
| 6 reacties

Barcelona was met een perfecte twaalf op twaalf aan het seizoen begonnen, maar daar kwam tegen Celta de Vigo een bruusk einde aan. De Galiciërs haalden het met zware 4-1 cijfers.

De ex-ploeg van coach Luis Enrique speelde een uitstekende eerste helft. Qua balbezit waren ze zowat de evenknie van de Catalanen, maar ze voetbalden wel de meeste kansen bijeen. Twee mogelijkheden werden ook effectief omgezet in een doelpunt. Nolito en Iago Aspas zetten met twee heerlijke treffers het Estadio de Balaídos in vuur en vlam.

Barcelona op zoek naar een straffe comeback? Niet onmogelijk natuurlijk, maar Iago Aspas maakte snel komaf met de Catalaanse illusies. Kort na de pauze stond de 3-0 op het scorebord. Doelman Sergio deed intussen met een aantal uitstekende reddingen ook zijn duit in het zakje.

Tien minuten voor het einde van de wedstrijd gaf Neymar de bezoekers toch nog nieuwe hoop. Lang duurde die echter niet: invaller Guidetti zette het werk van Iago Aspas gewoon verder: 4-1.