Belgen in La Liga: Bakkali is voorlopig de verrassende ster

Caroline Tonnelier
| 2 reacties
Belgen in La Liga: Bakkali is voorlopig de verrassende ster
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vier Belgen dit seizoen in de Primera Division, nooit waren het er zoveel. Erg veel hebben we echter nog niet kunnen genieten van de kunstjes van onze landgenoten.

Thomas Vermaelen

Thomas Vermaelen is terug, dat is alvast het goede nieuws. Intussen ligt hij echter alweer in de lappenmand, net nu hij zich kon bewijzen bij FC Barcelona. Tijdens de eerste wedstrijden van het seizoen stond hij in de basis en hij groeide stilaan naar zijn goede vorm. Tegen Málaga was hij zelfs matchwinnaar, met het enige doelpunt van de partij.

Na goede prestaties met de Rode Duivels leek de toekomst er rooskleurig uit te zien. Een blessure gooide echter roet in het eten. Vermaelen moet zich straks terug in de ploeg knokken. Het goede nieuws is dat de verdediging van de Catalanen er de voorbije wedstrijden, zonder Vermaelen, allesbehalve stevig uitzag.

Yannick Ferreira Carrasco

Minder vergaat het Ferreira Carrasco bij Atlético Madrid. De Belg met Spaanse roots komt er amper aan spelen toe. Gelukkig voor hem hebben de colchoneros een bijzonder drukke kalender. Alhoewel Simeone niet bekend staat als een vaak roterende coach, moet dat kansen bieden.

De voorbije wedstrijden kreeg Carrasco op die manier al wat speelminuten. Tegen Getafe stond hij zelfs voor het eerst in de basis. De Rode Duivel kon echter niet overtuigen en werd na 45 minuten al gewisseld.

Zakaria Bakkali

Dé ster onder de Belgen in Spanje is voorlopig Zakaria Bakkali. Behoorlijk verrassend toch, want enkele weken geleden leek het vertrouwen in het jonge toptalent nog beperkt. Zo werd hij niet opgenomen in de selectie voor de Champions League. Gelukkig voor AA Gent, zouden we denken na de recente prestaties van onze landgenoot.

Intussen lijkt Valencia en bij uitbreiding Spanje helemaal gevallen voor Zakaria Bakkali. Na enkele uitstekende invalbeurten, met onder een ander een assist tegen Sporting, stond hij eerder deze week voor het eerst in de basis. 

Tegen Granada mocht hij opnieuw starten en wat een wedstrijd speelde de Belg. Een ronduit fantastische assist was het hoogtepunt, maar Bakkali was bij zowat elke gevaarlijke actie van Valencia betrokken. Na een uur viel hij echter geblesseerd uit. Bij zijn wissel werd de flankaanvaller getrakteerd op een staande ovatie.

Theo Bongonda

De vierde Belg in de Primera Division is Theo Bongonda. De oud-speler van Zulte-Waregem is aan de slag bij het verrassende Celta de Vigo. Daar moest hij het tot nog toe stellen met één korte invalbeurt. Veel verandering komt daar voorlopig wellicht niet in. De Galiciërs zijn immers co-leider, dus veel reden tot wisselen heeft coach Berizzo niet. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties