Reactie Standard vecht tegen degradatie: Santini legt uit waarom

Robby Morren
Robby Morren
| 15 reacties
Standard vecht tegen degradatie: Santini legt uit waarom
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Yannick Ferrera krijgt de Luikse motor niet op gang getrokken. Play-off 1 is veraf, de Rouches zijn momenteel verwikkeld in de degradatiestrijd. Ivan Santini blijft geloven in een snelle heropstanding.

Door Robby Morren

De manier waarop we Santini aantroffen na de nederlaag tegen Genk was tekenend. Zijn kap helemaal over het hoofd getrokken, het gelaat licht voorover gebogen. Ondanks de klappen die de Rouches dezer dagen incasseren, nam de aanvaller uitgebreid de tijd om zijn visie te geven.

"Als je zo verliest, is dat natuurlijk heel zuur. We hebben er alles aan gedaan, we hebben alles geprobeerd en gedrukt maar het probleem is dat we geen uitgespeelde kansen kunnen creëren."

Scholz, Enoh, vertrouwen en geluk

Coach Ferrera benadrukt dat de spelers wel goed werken op training, maar dat vertaalt zich niet in resultaten. "Het klopt dat we goed trainen, maar die vroege tegengoal van Genk (in de 9de minuut, nvdr) vormde een groot probleem."

Santini haalde enkele redenen aan voor de penibele situatie waarin zijn team verkeert. "Scholz en Enoh zijn belangrijke spelers voor ons en zij zijn allebei out. Bovendien hebben we meer vertrouwen nodig. Als we met het nodige vertrouwen voetballen, zal het tij wel keren. En het ontbreekt ons ook aan dat tikkeltje geluk."

In voetbal kan het snel keren

De aanvaller gelooft rotsvast dat de heropstanding van Standard niet lang op zich zal laten wachten. "Tegen Genk was de mentaliteit goed. Ik heb in het voetbal al vaker meegemaakt dat het snel keert. We moeten hard blijven werken en er blijven in geloven." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties