Ai ai… Kevin Mirallas, de man die op de dool is

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Ai ai… Kevin Mirallas, de man die op de dool is
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wat is er toch aan de hand met Kevin Mirallas? De voorbije seizoenen schitterde de snelle winger nog in de Premier League en bij de Rode Duivels, maar tegenwoordig is hij in geen velden of wegen te bespeuren…

Mirallas hoopte afgelopen zomer op een transfer, en dat liet hij ook duidelijk verstaan in de media. Hij voelde zich oneerlijk behandeld door Everton en wilde Goodison Park liefst van al zo snel mogelijk verlaten.

Een transfer bleef uit en dus moest onze landgenoot zich opladen voor zijn vierde seizoen bij The Toffees. Een seizoen dat tot dusver nog niet veel vreugde met zich meebracht. Mirallas verscheen één keer aan de aftrap in de competitie en één keer in de beker.

Rode kaart

De 28-jarige Luikenaar werd ook twee keer als invaller gebruikt in de Premier League. Tegen Swansea City kwam Mirallas in blessuretijd tussen de lijnen, met het gekende resultaat (een ontzettend snelle rode kaart, nvdr.) als gevolg.

0 minuten in EK-kwalificatiecampagne

Neen, het was nog niet het seizoen van Kevin Mirallas. Maar wat nog het meest van al opvalt, is dat Mirallas al sinds 5 juli 2014 – de kwartfinale van het WK tegen Argentinië – niet meer in een match met inzet in actie is gekomen bij de Rode Duivels.

De ex-speler van onder meer Saint-Etienne en Olympiakos was tijdens dat WK – en ook in de kwalificatiecampagne die eraan voorafging – nochtans een vaste waarde onder Marc Wilmots. Maar door blessures en een neerwaartse vormcurve blijft Mirallas voorlopig op 50 caps voor de nationale ploeg steken.

(TC)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties