Met de Bereboot naar Boom: "We zijn nooit verlegen om een stunt"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 16 reacties
Met de Bereboot naar Boom: "We zijn nooit verlegen om een stunt"
Foto: © photonews

'Met de trein naar Oostende' maakt op Allerheiligen plaats voor 'Met de boot naar Boom'. De Bereboot wordt tien jaar na datum nog eens te water gelaten.

In 2005 trokken de fans van het toenmalige GBA met de boot naar Brussel voor de bekerfinale tegen Club Brugge (2-1-winst). "Dat is toen zo hard meegevallen dat we het tijd vonden voor een herhaling", vertelt Johan Peeters van De Mauve Geschelpte tegenover Voetbalkrant.com.

De trip naar de hoofdstad werd toen opgesmukt met een heuse barbecue. Wat mogen de opvarenden over enkele weken verwachten? "In mei was het iets warmer dan in november. We houden een brunch aan boord en dj's varen mee om de sfeer erin te brengen."

Een andere boot mag ons altijd vervoegen

Johan Peeters

"De afstand is ook iets korter. Beide clubs liggen elk aan een uiteinde van de Boomsesteenweg. We kunnen bij wijze van spreken te voet gaan. Tal van spelers hebben een link met Boom, de trainer komt van daar, ..."

"Of we indruk willen maken op Rupel Boom? We willen vooral ludiek uit de hoek komen. We zijn nooit verlegen om een stunt uit te halen." (lacht)

Met honderd verkochte kaartjes is de exclusieve tocht reeds volzet. "Een grotere boot inleggen doen we niet. Destijds kwam een andere groep supporters met hetzelfde idee op de proppen. Als er mensen zich geroepen voelen, mogen die ons altijd vervoegen." (DG)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties