Zo reageert Vertenten op kritiek Mbaye Leye

Zo reageert Vertenten op kritiek Mbaye Leye
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het moment van het voetbalweekend? Misschien wel de penaltyfase voor Anderlecht tegen Zulte Waregem. Defour scoorde, Mbaye Leye werd met twee keer geel uitgesloten. "Robots die niet nadenken", aldus de Senegalese spits. "Ik heb hem nochtans tijd gegeven om te kalmeren", repliceert de scheids.

Door Aernout Van Lindt

"Een kapitein mag het toch gaan uitleggen aan de scheidsrechter", was Mbaye Leye gisteren stellig na de wedstrijd aan de Gaverbeek. "Ik wilde de arbiter uitleggen dat hij ook voor een fout op Storm aan de overkant had kunnen fluiten, maar hij keerde me gewoon de rug toe."

"Blijkbaar mag je met hen niet praten. Het is niet de eerste keer dat we dit soort zaken tegenkomen met een scheidsrechter", kon Leye er niet mee lachen. "Het zijn gewoon robots die niet nadenken. Dat is typisch Belgisch, maar als dit de nummer 1 is van ons land ... Dan is het erg gesteld."

Ik sta open voor dialoog - maar wel respectvol -

Bart Vertenten

"Ik sta wel degelijk open voor dialoog", repliceerde Vertenten. "Maar het moet wel respectvol gebeuren. Leye bleef maar zagen en raakte me zelfs aan", refereerde de scheids naar een tikje van de spits.

"Ik heb hem enkele keren gewaarschuwd en heb hem gevraagd om de grote rechthoek te verlaten. Maar toen hij bij Defour ging staan ... Ik heb de reglementen toegepast."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties