Genk kent prima start en het kan alleen nog beter

Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Genk kent prima start en het kan alleen nog beter
Foto: © Photonews

Racing Genk won zaterdag voor het eerst dit seizoen op verplaatsing. Opluchting alom in de kleedkamer, maar tegelijk beseft men maar al te goed dat de weg nog lang is.

Door Robby Morren

Peter Maes was met een duidelijk plan naar Beveren afgezakt: een laag blok zetten om op die manier meer ruimte te creëren voor zijn snelle en technisch vaardige aanvallers.

Het eerste deel van het plan klopte. De organisatie stond als een huis en Genk gaf werkelijk niets weg. Waasland-Beveren kon Köteles op geen enkel moment echt bedreigen.

Toch bleef Genk aanvallend alweer ver onder de verwachtingen. Het verschil tussen de uit- en thuiswedstrijden blijft gigantisch groot. Op verplaatsing slagen de troepen van Peter Maes er moeilijk in om hun wil op te leggen aan de tegenstrever.

Peter Maes weet goed dat er nog veel werk aan de winkel is

Echt uitgespeelde kansen waren ook tegen Waasland-Beveren zeer zeldzaam, het tempo lag te laag. Genk mag zich gelukkig prijzen dat bij Demir even het licht uitging en hij met heel dom handspel een penalty weggaf. 

De Limburgse oefenmeester weet echter goed waar hij mee bezig is en geeft ook toe dat er nog veel werk aan de winkel is. Die eerste -gevleide- uitzege moet nu het opstapje vormen naar beter voetbal op verplaatsing.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties