Platini schept duidelijkheid over geldkwestie: "Ik heb zelfs te weinig gevraagd"

Platini schept duidelijkheid over geldkwestie: "Ik heb zelfs te weinig gevraagd"
Foto: © Photonews

Michel Platini heeft in een interview met Le Monde - we zijn niet zeker dat hij dat mag onder de termen van zijn schorsing - aangegeven dat hij het geld dat hij van Sepp Blatter kreeg, ook verdiend had. Het was een mondeling akkoord voor een adviserende rol.

"Blatter vroeg aan mij hoeveel geld ik wilde om voor een tijd zijn adviseur op voetbalgebied te zijn. Ik zei: 'Een miljoen. In Zwitserland is een mondelinge afspraak net zo geldig als een schriftelijk contract'", aldus Platini in de krant. "Ik heb misschien zelfs te weinig gevraagd. Ik heb nooit gebruik gemaakt van advocaten of agenten."

Platini zegt zelfs dat hij nog 1,8 miljoen euro te goed heeft. "Ik werkte daar enkele maanden zonder dat ik er iets voor kreeg. Ik vroeg dan ook aan Blatter of er problemen waren met de betaling. Hij antwoordde daarop: 'Ja, ik kan je geen één miljoen betalen, want je kan geen salaris hebben wat drie keer zo hoog is als dat van de secretaris-generaal. We maken dus een contract voor 300.000 Zwitserse frank en dan maken we later opnieuw de balans op'."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties