Analyse Vertrek van Yannick Ferrera vooralsnog een verhaal van verliezers

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 7 reacties
Vertrek van Yannick Ferrera vooralsnog een verhaal van verliezers
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Yannick Ferrera begon aan een successtory bij STVV, tot de ambitieuze auteur eind augustus zijn Truiense pen inruilde voor een nieuwe 'histoire' aan de boorden van de Maas. Vijf speeldagen later kent het vertrek van de Brusselaar enkel verliezers.

Door Diederik Geypen

Sinds Ferrera zijn tenten in Luik opsloeg, pakte Standard 1 op 15. Enkel tegen OH Leuven werd in extremis een punt gepakt. Zaterdag volgde de complete ontnuchtering toen Westerlo zijn rode lantaarn, toepasselijker kan voor een keer niet, doorgaf aan de Rouches.

Ook in het kamp waar Ferrera vertrok, is lang niet alles peis en vree. De Truienaars lukten wat Ferrera niet kon (winnen van Westerlo), maar voorts oogt het puntengewin met 4 op 15 mager voor Chris 'O Louglin.

Nu zitten zowel hij als wij in de shit

Bij Standard vecht Ferrera intussen tegen de degradatie uit de Jupiler Pro League. Het grote doel: zijn tactisch vernuft komende jaargang op het Europese toneel etaleren, heeft hij al lang opgegeven.

Op Stayen kelderde na het vertrek van de populaire oefenmeester de PO1-hoop die na de 8 op 18 stiekem opborrelde.

"Met Yannick hadden we alles in huis om een goed seizoen te draaien, nu zitten zowel hij als wij in de shit", vatte doelman William Dutoit de situatie van Standard en Sint-Truiden na afgelopen weekend bondig samen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties