Straffe kost van Kouyaté en co: twaalf op twaalf tegen toppers

Caroline Tonnelier
| 7 reacties
Straffe kost van Kouyaté en co: twaalf op twaalf tegen toppers
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

West Ham United won zaterdagmiddag met 2-1 van Chelsea. Een verrassing kan dat bezwaarlijk genoemd worden gezien de rangschikking. Maar aan wat een seizoen zijn de Hammers tot nog toe bezig!

Kouyaté en co draaien momenteel vrolijk mee in de top-vier. Vooral op verplaatsing kunnen Kouyaté en co een ongelooflijk parcours voorleggen. Slechts één keer liet West Ham buitenshuis al punten liggen dit seizoen: verrassend genoeg tegen hekkensluiter Sunderland.

Nochtans was het programma van The Hammers op verplaatsing niet van de poes. Integendeel, West Ham ging al op bezoek bij Liverpool, Arsenal én Manchester City. Resultaat van die drie uitwedstrijden: negen op negen. Wie doet het hen na? 

Manchester City - West Ham United 1-2

City was tot aan het bezoek van West Ham nog ongeslagen in de Premier League. Na dik een halfuur stond het al 0-2. De Bruyne milderde nog tot 1-2, maar The Citizens konden de nederlaag, tot nog toe nog altijd de enige in de competitie voor eigen publiek, niet vermijden. 

Arsenal - West Ham United 0-2

Op de eerste speeldag was het al meteen raak voor West Ham. In de Londense derby zorgden ze meteen voor de verrassing door te gaan winnen in het Emirates Stadium. Kouyaté scoorde toen het eerste doelpunt. Het werd uiteindelijk 0-2, meteen de eerste en tot op vandaag enige thuisnederlaag voor Arsenal dit seizoen. 

Liverpool - West Ham United 0-3

Ook Liverpool moest eraan geloven. Na nog geen drie minuten mocht Mignolet de bal toen al uit zijn netten vissen en dat gebeurde later in de wedstrijd nóg twee keer. 0-3 en, jawel, ook voor Liverpool tot nog toe de enige thuisnederlaag van het seizoen. 

Chelsea en United

Ook Chelsea moest er nu dus aan geloven. Al hoort die zege misschien niet helemaal in dit rijtje thuis. West Ham speelde immers thuis én bovendien is winnen van The Blues dit seizoen niet zo uitzonderlijk te noemen. Maar toch: een overwinning tegen de landskampioen is altijd een mooie prestatie. 

Begin december staat de clash tegen Manchester United op het programma. In Manchester. United verloor dit seizoen nog niet op Old Trafford. Benieuwd of The Hammers dan opnieuw hun naam van Giant Killer eer kunnen aandoen en ook de scalp van Fellaini en co kunnen pakken. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties