Praet vindt Gouden Schoen-niveau terug: "Op links is zijn beste positie"

Praet vindt Gouden Schoen-niveau terug: "Op links is zijn beste positie"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De muizenissen lijken uit zijn hoofd verdwenen. Dennis Praet voetbalt weer met plezier en met vertrouwen. Na zijn gemiste transfer van deze zomer heeft Praet de klik gemaakt en speelt hij op zijn Gouden Schoen-niveau.

In zijn laatste vier matchen scoorde Praet één keer, gaf hij drie assists en enkele pre-assists. Cijfers die Praet elke vijf wedstrijden zou moeten kunnen voorleggen, maar waar hij in het begin van het seizoen moeite mee had door de beslommeringen over zijn transfer.

Transfer uit het hoofd

In zijn entourage viel te horen dat hij echt wel zijn zinnen gezet had op het buitenland, maar de ploegen die bij Anderlecht kwamen aankloppen, waren niet kapitaalkrachtig genoeg. Het duurde blijkbaar even voor hij zich daar over gezet had. Daarnaast vond hij ook zijn draai niet in het nieuwe systeem van paars-wit.

Praet zegt van zichzelf dat hij beter rendeert als nummer 10, maar de feiten zeggen iets anders. De 21-jarige creatieveling speelt zijn beste matchen op links. "Die discussie is voor mij gesloten", zei Hernan Losada ons gisteren. "Praet is het best op links, dat bewees hij vandaag weer."

Spelvreugde

Ook een groot verschil: de spelvreugde druipt er weer vanaf. Het zalige hakje door de benen van Meunier om Obradovic te lanceren bij de eerste goal was daar het beste voorbeeld van. Of de vreugde na zijn goal, die echt aandoenlijk was.

Praet benadert heel kort zijn beste niveau en dat is voor paars-wit goed nieuws, want creativiteit was dit seizoen dikwijls het pijnpunt. Daarmee helpt hij enkel ook zichzelf, want de interesse is weer aangewakkerd. Sevilla komt weer nadrukkelijk in beeld. Praet kan met dit niveau straks door de grote poort Anderlecht verlaten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties