Leekens III: uitgesteld huwelijk, garantie op (tijdelijk) succes

Leekens III: uitgesteld huwelijk, garantie op (tijdelijk) succes
Foto: © SC

Georges Leekens is terug op Daknam. Voor de derde keer wordt hij er de oefenmeester. Hoog tijd om dus even te kijken wat hij in zijn eerste twee periodes bij Sporting Lokeren liet zien.

Door Aernout Van Lindt

Leekens I

Sporting Lokeren zat in 1999 in de problemen, omdat het moeite had om het vertrek van topspits Jan Koller te verwerken. Een beetje zoals nu met het vertrekken van Vanaken, De Pauw en vele anderen. 

Willy Reynders - toen nog coach bij Lokeren, huidig sportief directeur - werd de laan uitgestuurd, Leekens kwam aan het roer. Uiteindelijk wist hij de Waaslanders naar een tiende plaats te sturen, degradatiegevaar werd snel afgewend. Het jaar nadien werd Lokeren zelfs vierde, maar Leekens trok naar Roda JC.

Leekens II

In het seizoen 2006-2007 was Lokeren zestiende op achttien teams geworden, waardoor het nipt de degradatie vermeed. Leekens werd door Lambrecht overtuigd om terug te komen om "een ontspoorde trein terug op de rails te krijgen."

In zijn eerste jaar zorgde hij voor een 12e stek voor de Waaslanders, een jaartje later plaatste hij het team zelfs nog wat hoger in de rangschikking. Maar: zeven speeldagen voor het einde van het seizoen vertrok hij, naar Al-Hilal.

Leekens III

Een jaar later deed Lokeren het weer heel slecht en kon het degradatie opnieuw pas heel nipt vermijden. Lambrecht wilde Mac The Knife terughalen naar Daknam, maar dat lukte niet.

Hij gaf zijn woord, even was er ook nog sprake van een duobaan met de Rode Duivels, maar uiteindelijk werd Leekens 'gewoon' opnieuw bondscoach. Vijf jaar later is er nu dan toch echt Leekens III.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties