Carrasco maakt indruk: "De leider van het nieuwe Atlético"

Caroline Tonnelier
| 17 reacties
Carrasco maakt indruk: "De leider van het nieuwe Atlético"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na een moeilijk begin lijkt Yannick Carrasco helemaal zijn draai gevonden te hebben bij Atlético Madrid. De Belg maakte de voorbije wedstrijden indruk en ook zijn statistieken mogen er zijn.

Het kostte de nodige tijd, maar na zijn recente prestaties heeft Carrasco de harten van zijn coach, zijn ploegmaats en de fans helemaal veroverd. Dat heeft niet alleen met zijn aanvallende acties te maken, maar ook met zijn verdedigende inzet. 

Balveroveraar nummer één

Spelers die er volledig voor gaan, dat ziet Simeone graag. Op dat vlak mag hij bijzonder tevreden zijn over Carrasco: hij is qua gemiddelde de nummer één balveroveraar bij Atlético.

De Rode Duivel recupereert ongeveer om de tien minuten een bal. Bijzonder straf voor een aanvallend ingestelde speler. en betere cijfers dan zijn ploegmaats die op meer verdedigende posities staan. 

Twee goals, één assist

Dat is echter niet alles. Ook van zijn offensieve taken kwijt hij zich bijzonder goed. Tot nog toe speelde hij 238 minuten in La Liga, en daarin scoorde hij al twee keer. Aan efficiëntie geen gebrek dus.

In de Champions League speelde hij één volledige wedstrijd en ook in die match was hij beslissend. Carrasco leverde tegen Astana een assist af. 

Niet onbelangrijk: met zijn acties geeft hij nieuwe impulsen aan het spel van Atlético Madrid. Op die manier groeide hij op korte tijd tot één van de publiekslievelingen in het Vicente Calderón.

De acties van Carrasco maken het spel van Atlético een stuk aantrekkelijker. Als hij die lijn kan doortrekken, ziet de toekomst er goed uit voor onze landgenoot in Madrid. Bij Marca geloven ze er alvast in: "Carrasco, de leider van het nieuwe Atlético", zo lazen we in de Spaanse sportkrant.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties