Interlandbreak en ontslag Mourinho komt eraan: "Hij is letterlijk en figuurlijk uitgepraat"

Interlandbreak en ontslag Mourinho komt eraan: "Hij is letterlijk en figuurlijk uitgepraat"
Foto: © Photonews

José Mourinho wordt voorlopig nog niet ontslagen als coach van Chelsea. Maar: de Portugees is wel aan zijn laatste week als coach bezig bij de club. Want de interlandbreak is hét ideale moment om Mourinho de laan uit te sturen.

The Special One moet komende woensdag tegen Dinamo Kiev en zaterdag in en tegen Stoke City de club op een zo proper mogelijke manier achterlaten.

Dan is er een interlandbreak en dat is nu eenmaal een ideaal moment om een coach te ontslaan. Dat weet ook Dan Levene, notoir Chelsea-watcher die weet dat de dagen van Mourinho zijn geteld.

Je hoort dingen uit de kleedkamer, nooit goed -

De Vlieger/Degryse

Het interview dat Mourinho weggaf dit weekend was een duidelijk teken. Dat vond ook Marc Degryse in Extra Time: "Hij is letterlijk en figuurlijk uitgepraat. Hij krijgt ze niet meer aan het voetballen."

Ook Geert De Vlieger was kritisch: "Je hoort nu voor het eerst dingen uit de kleedkamer van Chelsea. Dat is een veeg teken", klonk het. "Er is daar iets niet pluis."

En dus einde verhaal. Sterker nog: of hij nu wint of verliest van Stoke, zaterdag krijgt Mou de bons. Abramovich krijgt zo twee weken tijd om een nieuwe coach aan te stellen en in te passen in de club. En dat allemaal uit damage control naar de pr toe. 

Met onder anderen Carlo Ancelotti en André Villas-Boas in de wachtkamer zou een nieuwe coach wel eens snel kunnen worden gevonden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties