N'Sakala: "Ik dacht dat ik vrijdag tegen Waasland-Beveren ging spelen met de U21"

Johan Walckiers Kevin Jonckheere
Johan Walckiers en Kevin Jonckheere vanuit White Hart Lane
| 1 reacties
N'Sakala: "Ik dacht dat ik vrijdag tegen Waasland-Beveren ging spelen met de U21"
Foto: © photonews

Fabrice N'Sakala speelde vijf maanden of 168 dagen lang geen officiële match meer voor de A-ploeg van Anderlecht. Gisteren kreeg hij zijn eerste minuten en dat smaakte naar meer: "Ik heb dit echt gemist."

De laatste wedstrijd van N'Sakala was tijdens de play-offs van vorig seizoen tegen Kortrijk. "Lang geleden hé", lachte hij nog even goedlachs. "Ik heb het gemist om met de jongens te spelen. En dan nog in zo'n stadion tegen een Engelse ploeg, dat voegt iets speciaals toe."

Youri zei me dat er spinnenwebben op mijn kastje begonnen te hangen

Fabrice N'Sakala

En zelf was hij ook verrast door zijn basisplaats. "Youri (Tielemans) was met me aan het lachen dat er spinnenwebben op mijn kastje begonnen te hangen. Ik dacht dat ik vrijdag met de beloften op Waasland-Beveren ging moeten spelen en in plaats daarvan speelde ik tegen Tottenham in de Europa League."

En het moet gezegd: N'Sakala speelde een sterke match voor een man die vijf maanden aan de kant stond. "Ik ben wel blij met mijn match. Nu eens zien of ik verschillende matchen op rij kan afwerken."

Ik ga nu zeker niet beginnen dromen

Fabrice N'Sakala

N'Sakala zat al met een vertrek in januari in het hoofd, maar nu... "Kijk, ik ga zeker niet beginnen dromen. Ik heb veel geleerd de laatste maanden. Wat? Geduldig zijn vooral. (lacht) En ook dat ik niet te veel op zaken moet vooruitlopen. We zullen wel zien wat de volgende weken brengen", aldus N'Sakala.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties