Köteles heeft een boodschap voor de supporters: "Zij moeten dat begrijpen"

Robby Morren
Robby Morren
| 7 reacties
Köteles heeft een boodschap voor de supporters: "Zij moeten dat begrijpen"
Foto: © SC

Genk pakte 0 op 9 en een groepsgesprek drong zich op. Laszlo Köteles steekt de hand in eigen boezem en vraagt de supporters om geduld. Wij gingen met de sympathieke doelman dieper in op de situatie waarin hij en Genk zich bevinden.

Köteles keepte niet zijn beste wedstrijden en dat beseft hij als geen ander. "Het is heel moeilijk voor mij. Ik heb het gevoel dat ik sommige doepunten had kunnen pakken."

"In het begin van het seizoen pakte ik soms bijna onmogelijke ballen en de voorbije wedstrijden was bijna elke bal tussen de palen een doelpunt. Ik kan me zo'n periode niet meer herinneren. Dit is echt moeilijk voor mij."

Maar hij is lang niet de enige die met een vormdip kampt. Vanwaar komt de terugval die Genk nu kent? "Er is heel veel veranderd in de zomer. We hebben een volledig nieuwe staf en een pak nieuwe spelers. Er zijn ook heel veel spelers vertrokken", schetst Köteles de situatie.

We hebben tijd nodig en dat moeten de supporters begrijpen

Laszlo Köteles

Hij vraagt de supporters om geduld. "Je kan een huis niet in 2 weken bouwen. We hebben tijd nodig en de supporters moeten dat begrijpen. We gaan de goede richting uit en play-off 1 is een realistisch doel. Iedereen in ons team wil Europees spelen en daar gaan we ook voor."

Ondertussen moet Genk wel opstaan na die verrassende 0 op 9. "We zitten in een moeilijke periode en daar moeten we door geraken. De hoofden mogen niet omlaag blijven, we mogen het vertrouwen niet verliezen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties