Balans halfweg: Moeskroen verrast ons toch

Balans halfweg: Moeskroen verrast ons toch
Foto: © photonews

De reguliere competitie is halfweg en na vijftien wedstrijden kunnen we toch wel al wat conclusies trekken. Al zal het zowel bovenaan als onderaan spannend blijven. Wij gingen zelf ook op zoek naar wat antwoorden en begonnen onderaan. Vandaag: Moeskroen.

Quotering: voldoende

Misschien bizar voor een ploeg die onderaan bengelt, maar voor het seizoen gaven we geen eurocent voor de overlevingskansen van de Henegouwers. Cedomir Janevski moest van een bont allegaartje een ploeg bouwen en dat nam wel even tijd in beslag. 

Ondertussen hebben ze al vijftien punten vergaard, met een aantal stuntzeges erbij. Geen slecht bilan dus en als ze dit volhouden zullen ze zich wel redden.

Janevski: "We zijn fysiek nog niet top"

"Op fysiek vlak staan we nog steeds niet waar we moeten staan. Dat is geen excuus, maar wel de realiteit", aldus de coach van Les Hurlus. "Daar gaan we de komende veertien dagen aan werken en ook tijdens de winterstop zullen er doorgedreven trainingen op het programma staan."

"Of ik tevreden ben? Half en half. We hadden nog meer punten kunnen pakken, maar als je ziet dat we een heel nieuw elftal moesten bouwen, zitten we toch ongeveer op schema."

De mening van Hernan: "Dat deed Janevski schitterend"

"Het is toch opvallend dat Janevski vrij goeie resultaten haalt met een team waarvan geen enkele niet-Moeskroen-fan geen vijf spelers kan opnoemen. Met David Hubert en Mustapha Oussalah kreeg hij op het einde van de transferperiode natuurlijk twee goeie spelers bij."

"Maar dat is het net: hij kreeg alles op het einde van de transferperiode. Dan duurt het wel even voor een elftal te bouwen. En dat deed Janevski schitterend."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties